Voor wie geïnteresseerd is in Esoterische zaken zoals:
Kaartleggen, Astrologie, Runen, Numerologie etc.

NUMEROLOGIE:
Op deze pagina treft u een Numerologie programma aan genaamd "NumQuest" dat ik zelf gemaakt heb. Waarom? Omdat ik niet tevreden was met de gratis programma's die ik op het internet tegenkwam. Om mijn programma een beetje uniek te maken heb ik zitten puzzelen en verwijzingen aangebracht naar de Tarot, Runen en MLLe.Lenormand kaarten e.d.. Er kan ook gekozen worden uit verschillende berekenmethodes, kunnen we er eindelijk achter komen welke de “Ware” is als u mij tenminste uw ervaringen hierover mailt. Het programma is geschikt voor Win98/XP/Vista/Win7resolutie 1024/768pix.
ITJING:
Rond het jaar 2000 ben ik begonnen aan een Nederlandstalig ITJing Programma voor Windows met praktische raad voor directe dagelijkse toepassing. In het Atari tijdperk hebben Walter Roozendaal en Han Boering hier de aanzet toe gegeven en mocht ik het later overnemen om het voor MSWindows geschikt te maken. Als aanvulling heb ik hier mijn praktische raad aan toegevoegd en de losse lijnen. Ondertussen is het steeds wat aangepast maar nog steeds heel basic in gebruik.
ASTRO-ALLERLEI:
Mijn Maanfase Programma berekent enkele Maanfasen zoals behandeld in de de boeken "Maanfasen" van Marilyn Busteed en "Maanfase Psychologie" van J.v.Slooten & Else Parker. Je hebt wel een astrologieprogramma nodig voor de basisgegevens of laat ze 'On line' berekenen op de site van Jean Cremers.
RUNEN:
Ook van eigen hand is een uitgebreid Runenfont van 39 tekens toegespitst op het Nederlands. Dit is tot stand gekomen na een uitgebreide vergelijking van verschillende Runentekens. Aan de hand hiervan heb ik een aantal nieuwe tekens ontworpen voor de Nederlandse klanken met dubbele letters. In het font zijn ook tetragrammen opgenomen - te vergelijken met de I Tjing - ze worden verkregen door het werpen van 2 runenstaafjes. Misschien nuttig voor wie zich hierin gaat verdiepen.
KAARTLEGGEN:
Hiervoor heb ik als hulp bij het leggen van Waarzegkaarten en Tarotkaarten wat handige programmaatjes gemaakt voor het uittellen van 3 dagkaarten en om de leggingen te bewaren op schijf of als tekst voor in een dagboek.
Diverse andere programma's:
Zomaar wat praktische programmaatjes Iets met kleuren, letters en getallen.


MEDEDELINGEN

Mijn website www.marieke-esoterie.nl is verplaatst!!
De domeinnaam verwijst voortaan naar:
https://pannekmj.home.xs4all.nl/

16 Mei 2024
- Update programma TarotDagkaarten 17.0.1b waarin o.a.
een overzichtelijker venster door minder knoppen.
- Kleine update dagkaartprogramma
LeNormStudy 20.0.1

24 + 26 mrt 2024
Update van het
LeNormStudy 20.0 programma
plus het
Dagkaartjes 18.0 programma met
extra zoekfunctie in de lijst naar getalcombinaties of woorden.

11 mrt 2024
Update van het
TarotDagkaarten 16.1 programma
waarin o.a. de Tarot Lenormand afbeeldingen weer
in de oorspronkelijke volgorde zijn gezet!

04 mrt 2024
Update van het
TarotDagkaarten 16.0 programma
waarin diverse verbeteringen zijn aangebracht!

02 feb 2024
Alle
dagkaartprogramma's hebben een update
i.v.m. het verwijderen van het *.bak bestand.

19 jan 2024
Een kleine verandering in de volgende dagkaartjes programma's,
het backup (*.bak) bestand van de lijst wordt voortaan gewist:
Dagkaartjes 17.8
LenormStudy 19.1
TarotDagkaarten 15.9
AimeeCards 4.3
SpeelkrtDagkaart 8.4

(Voor volledig overzicht van History Updates:
Overzicht)


Mijn Projecten die u kunt Downloaden.

---- De Exe Files zijn installatie bestanden of zelfuitpakkende zip files. ----
© I TJING NL vs 13.1 / 19.11.2023, 2.5 Mb (Win9x/Win11) Download: itjingnl_vs13.zip De 3 files, het Programma, de Help + lijstje heb ik in een zipfile verpakt.
Update: In vs 12.3 is een herstelfunctie voor bewerkte / gewiste vragen toegevoegd.
Update: In vs 13.0 een Extra kleurenset van Oliver Perrottet: de Regenboog.
I_TJING programma met Nederlandse teksten van Han Boering en praktische interpretaties van mijzelf - inclusief de afzonderlijke lijnen! Ook is het Kernhexagram en Tussenhexagram te bekijken. Verder is de mogelijkheid toegevoegd om Hexagrammen op te zoeken aan de hand van het bovenste en onderste Trigram. Tegelijk wordt bij het opzoeken op Hexagramnummer aangegeven uit welke trigrammen deze bestaat. Ook zijn er 6 methodes toegevoegd om door de computer te gebruiken bij het bepalen van een Hexagram. Vragen kunnen bewaard en bewerkt worden in een lijst. Screenshot!
© NumQuest vs 6.2.1 / 19.11.2023, 2.1 Mb (Win9x/Win11) Download: numquest62.zip
Numerologie-Programma met Tarot, Mlle Lenormand, Speelkaart en Runen verwijzingen. Er kunnen ook eigen teksten worden toegevoegd die door het programma worden ingelezen en kun je kiezen uit drie soorten berekeningen. Er zijn alvast wat beknopte teksten bijgevoegd voor de meeste getallen. Het programma berekent verder o.a. naamgetallen, datumgetallen, runenaam, etc. De nieuwste update is vooral een aanpassing aan de nieuwe Win11 layout. Screenshot!
© WoordWaarde vs 14.1 / 18.11.2023, 2.4MB (Win9x/Win11) Download: woordwaarde.exe (= 1 programma bestand).
Het WoordWaarde programma berekent op 163 verschillende manieren de numerologische waarden van 1 of meerdere woorden tegelijk plus de woorden ook nog eens afzonderlijk volgens een zelf gekozen methode. Woorden naar getallen omzetten noemt men eigenlijk Gematria, voortgekomen uit onderzoek naar de in de Bijbel voorkomende getallen. Men kan ook onderzoeken of woorden van gelijke waarde verwantschap met elkaar hebben. Je kunt ook je eigen methode toevoegen en analyseren. Nieuw is de mogelijkheid om de ingevoerde tekst na het ontdoen van vreemde tekens als bronbestand te bekijken plus de corresponderende getallen. Screenshot!
© MijnMaanfase vs 3.0 / 29.10.2023, 485 kB (Win9x/Win11) Download: mijnmaanfase023.zip
MijnMaanfase programma berekent op kleine schaal de solar- en lunar maanfasen zoals behandeld in de boeken: "Maanfasen": Marylin Busteed en Dorothy Wergin / "Maanfase Psychologie": J.v.Slooten en Else Parker. In versie 2.3 zijn is de tekst beter zichtbaar en is de naam van de datalijst veranderd. Screenshot!
© AstroGraad vs 2.0 / 23.07.2023, 277 kB (Win9x/Win11) Download: astrograad.exe (= 1 programma bestand).
Een Miniconvertor: converteert BoogGraden naar Tijd, Tekenposities en Decimalen en weer terug. Nieuw in versie 2 is de mogelijkheid om horoscooptekens + graden op te tellen. Screenshot!
© RUNENL vs 5.0 / 07-01-2014, 375 kB (alle systemen) Download: runenl.exe (zelfuitpakkende zip) of runenl.zip
Runentekens speciaal voor Nederland. Dit lettertype bevat 39 Runentekens naar eigen inzicht uitgebreid met als extraatje: Tetragrammen! Ik ontdekte dat de tetragrammen niet compleet waren en heb ze uitgebreid naar 16 tekens. Tetragrammen worden gebruikt in de Geomantiek en naar mijn weten is er nog geen lettertype voor (ik heb ze niet gevonden). Er is een uitgebreid pdf bijgesloten dat meer informatie over Runenbetekenissen verschaft. De Runentekens zijn in zijn geheel herzien en bijgewerkt. Screenshot!
© Kaartleg-programma's Zie verder hieronder: Klik voor Downloads en meer Info...
Programma's om 3 Dagkaartjes uit te tellen en te bewaren of een legvorm als Html tekst te bewaren.
© Diverse praktische progjes: Zie verder: Klik voor Downloads en meer Info...
Een Randomize programma, een Woordentel programma en een programma om kleuren te vergelijken.

Waarzegkaarten en Tarotkaarten Uittellen


Aantal praktische progjes


Meer Programma's en Informatie


Contact Informatie

Een aardige reactie is altijd welkom: Kontakt***marieke-esoterie.nl
Om mailmisbruik te voorkomen: vervang *** door het bekende teken.
Ik hoop dat dat goed blijft gaan.

Copyright-informatie:
Pagebouwer-WebMaster: Marieke Pannekeet
Programma's-Projecten: Marieke Pannekeet